Opći uvjeti korištenja

OPĆE ODREDBE

Internetska stranica https://zana-kozmetika.hr/ u vlasništvu je tvrtke Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu , Jurišićeva 7, 10000 Zagreb. Korištenje usluga i sadržaja internetske stranice regulirano je ovim Uvjetima korištenja.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice zana-kozmetika.hr. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice u skladu s njima.

Svi materijali koje se nalaze na https://zana-kozmetika.hr/ internetskoj stranici su intelektualno vlasništvo tvrtke Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu i može se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

 

OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja posredstvom web stranice https://zana-kozmetika.hr/ naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

 

OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Pod osobnim podacima smatraju se Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu sazna tijekom Vašeg korištenja Internet trgovine.

Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu se obvezuje da će Vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju Internet trgovine, kako bi vam omogućila korištenje svih opcija koje one pružaju, te će ih čuvati u tajnosti, odnosno neće ih distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.

 

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem stranica naše Internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

 

CIJENA

Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

 

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na webshop zana-kozmetika.hr, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz webshopa na zana-kozmetika.hr koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

 

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

Kartičnim plaćanjem

Pouzećem

Općom uplatom / virmanom / e-bankingom

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko ne dobijete obavijest iz prethodnog stavka preporučeno je provjeriti:

  • da li je poruka u Junk/Spam folderu
  • da li je mailbox pun
  • da li se artikli nalaze u košarici , te ako nisu potrebno je ponoviti proces naručivanja

Nakon preuzimanja pošiljke od strane dostave kupac će biti obaviješten putem e-maila da je pošiljka poslana.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu ne jamči za raspoloživost proizvoda.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Za sve narudžbe u vrijednosti do 300,00 kn cijena dostave iznosi 20,00 kn.Za vrijednost narudžbe iznad 300,00 kn dostava je besplatna (Odabirom opcije besplatna dostava u meniju).

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu u dogovoru sa kupcem izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

zana-kozmetika.hr koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

 

FOR FOREIGN CUSTOMERS:

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

 

DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.

Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđena mogućnost ponovnog slanja.

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na adresu  info@zana-kozmetika.hr , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i predloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

 

PRIMJER OBRASCA ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ime, prezime i adresa potrošača ____________________

Prima: Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu Jurišićeva 7, 10000 Zagreb, info@zana-kozmetika.hr

Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe_________________    , naručene/primljene dana ______________________

potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru)

Datum:

Potvrdu primitka izjave ili obrasca za jednostrani raskid ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektronskom poštom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili,

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

-predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otvorena nakon dostave

-predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

 

MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA I REKLAMACIJA

Ukoliko kupac uoči materijalne nedostatke isporučenog proizvoda predviđene člankom 401. Zakona o obveznim odnosima a za koje je Prodavatelj odgovoran prema članku 400. Zakona o obveznim odnosima kupac može po svom izboru prema članku 410. istog zakona :

1) zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni,

2) zahtijevati od prodavatelja da mu preda drugu stvar bez nedostatka,

3) izjaviti da raskida ugovor ( prema članku 412. Zakona o obveznim odnosima -ako je prethodno dao prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora. Kupac može raskinuti ugovor i bez ostavljanja naknadnog roka ako mu je prodavatelj nakon obavijesti o nedostacima priopćio da neće ispuniti ugovor ili ako iz okolnosti konkretnog slučaja očito proizlazi da prodavatelj neće moći ispuniti ugovor ni u naknadnom roku, kao i u slučaju kad kupac zbog zakašnjenja prodavatelja ne može ostvariti svrhu radi koje je sklopio ugovor).

Ako prodavatelj u naknadnom roku ne ispuni ugovor, on se raskida po samom zakonu, ali ga kupac može održati ako bez odgađanja izjavi prodavatelju da ugovor održava na snazi.

Isto vrijedi i u slučaju ispunjenja s nedostatkom obveze kod koje je ispunjenje u određenom roku bitan sastojak ugovora.

Kupac gubi pravo da raskine ugovor zbog nedostatka stvari kad mu je nemoguće vratiti stvar ili je vratiti u stanju u kojem ju je primio.

Ipak kupac može raskinuti ugovor zbog nekog nedostatka stvari ako je stvar potpuno ili djelomično propala ili oštećena zbog nedostatka koji opravdava raskid ugovora, ili zbog nekog događaja koji ne potječe od njega niti od neke osobe za koju on odgovara.

Isto vrijedi ako je stvar potpuno ili djelomično propala ili oštećena pri ispunjenju obveze kupca da pregleda stvar, ili ako je kupac prije nego što je otkriven nedostatak potrošio ili izmijenio jedan dio stvari u tijeku njezine redovite uporabe te ako je oštećenje ili izmjena bez značenja.

Kupac koji je zbog nemogućnosti da vrati stvar ili da je vrati u stanju u kojem ju je primio izgubio pravo da raskine ugovor, zadržava ostala prava koja mu daje zakon zbog postojanja nekog nedostatka.

Nakon što kupac u pisanom obliku pošalje obavijest prodavatelju na adresu elektronske pošte info@zana-kozmetika.hr i ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan Žana kozmetika, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu. će ukloniti nedostatak sukladno dogovoru s kupcem.

Povrat prodavatelju proizvoda s uočenim nedostatkom kupac realizira na trošak prodavatelja.

Sva roba koju prodajemo je ispravno skladištena u originalnoj ambalaži.

Link na Platformu za internetsko rješavanje sporova (ORS): https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR